Termopane sau Ferestre și uși cu geam termoizolant?

Termopane sau Ferestre și uși cu geam termoizolant?

Fie că tocmai ne-am construit o casă sau suntem în plin proces de renovare a locuinței noastre, principalul lucru la care ne gândim este cum să o facem cât mai confortabilă, cât mai sigură și cât mai primitoare.

De aceea, vrem să alegem cele mai bune materiale de construcție și suntem atenți în special la elementele care fac legătura dintre căminul nostru și lumea exterioară atât din punct de vedere al aspectului și arhitecturii cât și al eficienţei termice şi fonice, al securităţii și al siguranței. Un rol important în andamblul arhitectural îl constitue ferestrele şi uşile deoarece ele fac legătura dintre interior / exterior și ne dorim ca acestea să ne asigure protecție, rezistență, securitate și un confort termic și fonic ridicat.
Dacă vom căuta în piaţă vom găsi şi tâmplărie din PVC dar şi termopane. Oare sunt acelaşi lucru sau sunt produse diferite cu proprietăţi şi caracteristici diferite?

Dacă vom întreba un specialist acesta ne va spune că termenul de "ferestre şi uşi cu geam termoizolant" este cel corect, Dacă căutăm în mediul online, toate motoarele de căutare vor arăta ca "termopan" este cel mai căutat termen şi reprezintă același lucru, respectiv: ferestre şi uşi realizate cu profile din PVC sau Aluminiu, geam termoizolant cu 2 sau 3 foi de sticlă și feronerie.

De unde provine „Termopan”? Termenul  „termopan” provine din limba engleză – „thermopane” – și este definit ca fiind suprafața vitrată, rezistentă la factorii de mediu ți variațiile de temperatură, care asigură izolarea fonică și termică și care se montează la ferestre sau la uși. Dacă adaptăm această definiție la un limbaj profesional, vom spune că termopanul este de fapt sticla termoizolantă care intră în componența ferestrelor și a ușilor. Ulterior, cuvântul termopan s-a extins şi a ajuns să însemne însăşi tâmplărie din PVC, ferestre și uși cu geam termoizolant aşa cum este denumirea în literatura de specialitate.

Un rol important în adoptarea termenulu l-a avut succesul mărcii „Thermopane” apărută în SUA în anul 1865 și care a început să producă o variantă de geam termoizolant realizat din două foi de sticlă, lipite între ele și despărțite printr-o baghetă metalică.
Asemenea altor mărci care au devenit în timp generice, ajungând să definească anumite categorii de produse, precum „Xerox”, „JACUZZI”, "THERMOS","JEEP" sau "ADIDAS și cuvântul "TERMOPAN" a ajuns să definească industria tâmplăriei din PVC cu geam termoizolant.

În funcție de tipul profilului, de grosimea acestuia și de numărul de camere din care este alcătuit, în funcţie de geamul termoizolant și de feronerie, ferestrele și ușile se diferențiază între ele din punct de vedere al calității, aspectului, durabilității, fiabilităţii, proprietăților de fono şi termoizolare dar şi din punct de vedere al prețului.
 
Indiferent că veți căuta ferestre sau termopane un producător de încredere vă va oferi acelaşi tip de produs respectiv ferestre sau uși cu geam termoizolant realizate cu profile şi feronerie de calitate adaptat la zona în care locuiți, tipul de climă sau poziționarea locuinței în funcție de punctele cardinale și la aspectul estetic al exteriorului și interiorului clădirii.

Pro Confort este o companie care de peste 20 de ani produce ferestre și uși termopan din PVC realizate cu profile GEALAN sau KLASS. Sistemele de ferestre şi uși produse de Pro Confort corespund celor mai noi cerințe în materie de design, izolare termică și fonică și respect pentru mediul înconjurător.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uși din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse. Soluțiile noastre vor fi întotdeauna pregătite pentru viitor.

Doriți mai multe informații despre
produsele și serviciile noaste?

Sunați la numărul (+4) 0720 777 609 și un reprezentant PRO CONFORT vă va oferi informațiile necesare sau completați formularul de solicitare ofertă de preț ferestre și uși și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
Ofertele de preț se realizează GRATUIT și nu generează obligații contractuale!

PRO CONFORT WINDOWS

Suntem o companie dedicată fabricării de ferestre și uși PVC și de peste 20 de ani proiectăm, producem și instalăm elemente de tâmplărie din PVC sau Aluminiu.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uşi din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse.