Cum aleg profilul din PVC? Ce diferență este între profile?

Cum aleg profilul din PVC? Ce diferență este între profile?

Alegerea profilelor pentru ferestrele și ușile realizate cu profile din PVC nu este tocmai ușoară. Încercăm să vă ajutăm și să facem mai ușoară această alegere printr-un scurt rezumat al lucrurilor care contează atunci când alegeți profilele pentru ferestrele și ușile din PVC necesare proiectului dumneavoastră.

Sunt lucruri importante care pot face diferența, deci dacă vă doriți ferestre de calitate ar trebui să țineți cont de detaliile cele mai importante, respectiv de: grosimea peretelui exterior al profilului (clasa profilului, adâncimea de montaj, numărul de camere, coeficientul de transfer termic.
Image

Clasa profilului : grosimea peretelui exterior al profilului

Ferestrele și uşile sunt executate din profile PVC care au o anumită grosime a peretelui exterior și o anumită densitate a miezului de PVC. Clasa profilului este un factor foarte importat în alegerea ferestrelor, am putea spune chiar decisiv. Astfel, profilele clasa A sunt recomandate în primul rând dacă dorești echiparea ferestrelor cu pachet de sticlă termopan cu 3 foi de sticlă. Folosirea profilelor clasa A este recomandată și pentru ferestrele din zone cu climă mai rece, cu diferențe de temperatură între vară – iarnă de la -10 la +30 grade Celsius.

Astfel, profilele sunt împărțite în 3 clase, din punct de vedere al grosimii peretelui:
  • clasa A : grosimea peretelui exterior de minim 3 mm (recomandat pentru ferestre în condiții de temperatură mai scăzute pe timpul iernii)
  • clasa B : grosimea peretelui exterior de minim 2,8mm (recomandat în zone cu climă mai caldă)
  • clasa C : fără nici un fel de cerință

Numărul de camere

Ferestrele din PVC sunt eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru este diferențiat însa de arhitectura profilului și de numărul de camere. Camerele sunt compartimentele de aer din interiorul profilului. Aceste mici compartimente creează mai multe perne de aer, care duc la o eficiență energetică mai mult sau mai puţin ridicată.

Tehnic și tehnologic vorbind cu cât numărul de camere este mai mare și cu cât lățimea profilului crește (de la 50 mm și poate să ajungă până la 100 mm) cu atât se poate obține un transfer termic și fonic mai bun pentru o fereastră. Pentru a putea mări coeficientul de transfer termic și fonic trebuie să se utilizeze o sticlă de calitate care să fie cu 3 foi de sticlă și nu în ultimul rând sistemul de profil să fie configurat cu o a treia garnitură de etanșare între toc (elementul fix) și cercevea (elementul mobil), aspecte ce vor determina ca transferurile termice să se îmbunătățească simțitor.
Image

Categoria LOW COST

profile care au lățimea cuprinsă între 50 mm – 65 mm care sunt cu 2, 3 sau 4 camere de izolare termică. Aceste sisteme sunt: economice, oferă soluții tehnice limitate de construcție, oferă un transfer termic și fonic redus, nu se pot folosi sticle cu 3 foi în cadrul pachetului termopan. Nu se recomandă folosirea acestor tipuri de sisteme de profile pentru case de locuit, blocuri, spații de birouri, școli, spitale (este vorba despre spații unde este importantă economisirea de căldură pe timp de iarnă), ci se recomandă folosirea acestora pentru hale industriale, garaje, depozite (spații unde temperatura nu este cea mai importantă atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară, etc.).

Categoria MEDIUM

Categoria MEDIUM: sistemele de profile MEDIUM, profile care au lățimea cuprinsă între 70 mm  – 76 mm care sunt cu 5 și 6 camere de izolare termică și posibilitatea pentru 2 sau 3 garnituri de etanșare și unde coeficientul de transfer termic poate fi cuprins între 1,3 – 2,5 W/m2K. Aceste sisteme sunt cele mai dezvoltate din punct de vedere tehnic, iar design-ul acestora este la standarde înalte. În ceea ce privește transferul termic pentru această categorie de sisteme, se pot obține valori cuprinse între 0,9 și 1,1 W/m2K în cazul în care sunt prezente următoarele caracteristici: pachet termopan cu grosimi între 24 mm și 44 mm, varianta cu 3 foi de sticlă, baghetă caldă și 3 garnituri de etanșare.

Categoria PREMIUM

profile a căror lățime este cuprinsă între 80 mm și 90 mm, având 6, 7 sau 8 camere de izolare termică și fonică și posibilitatea pentru 3 garnituri de etanșare. Categoria ferestrelor premium se folosește pentru construcția de case pasive și case cu un coeficient de transfer termic începând de la 0,50 W/m2K și poate să ajungă până la 0,95 W/m2K.

Beneficiază de promoția Pro Confort
pentru ferestre și uși PREMIUM

Image

Adâncimea de montaj

Adâncimea de montaj o reprezintă grosimea profilului sau cât este de lat este profilul din PVC.  Într-un zid cu grosimea de 30cm, ferestrele ocupă în general între 60 mm – 100 mm adâncime de montaj. Adâncimile de montaj cel mai frecvent întâlnite sunt 60, 70, 73, 76, 80, 82, 85, 92.

Este foarte important să ţineţi cont de clasa profilului în momentul în care alegeţi adâncimea de montaj. Adâncimea de montaj împreună cu clasa profilului vor defini performanțele de rezistentă, transfer termic şi fonic al ferestrei

Coeficientul de transfer termic

Pentru cele mai multe persoane, coeficientul de transfer termic este doar o cifră. O cifră care nu înseamnă mare lucru dacă nu știi la ce să te raportezi, să îți dai seama dacă este de bine sau dacă este de rău. În principiu, cu cât coeficientul de transfer termic (Uf sau K) este mai mic, cu atât sunt mai mici pierderile de căldură.

În general profilele din PVC au Uf cuprins între 0.86 şi 1.7 Wm2k.

  • profile cu 3/4 camere + adâncime de 60mm au în general un Uf de 1,5-1,7 W/m²K
  • profile cu 5/6/7 camere + adâncime de 70mm au un coeficient de transfer termic de 1,2-1,3 W/m²K.
  • profile cu >6 camere + adâncime de peste 80mm reduc coeficientul Uf la valori sub 1 W/m²

Ferestrele și ușile folosite pentru case eficiente energetic (sau case pasive) au valori cât mai mici ale indicelui Uf. Este recomandat să puneți preț pe valoarea Uf a profilului, valoarea Ug a sticlei și valoarea Uw a întregii ferestre.

Ferestre termopan PREMIUM

realizate cu profile din PVC GEALAN S8000 cu 5 si 6 camere sau GEALAN S9000 cu 6 camere

Ferestre termopan KLASSIC

realizate cu profile din PVC KLASS S cu 5 si 6 camere

Doriți mai multe informații despre
produsele și serviciile noaste?

Sunați la numărul (+4) 0720 777 609 și un reprezentant PRO CONFORT vă va oferi informațiile necesare sau completați formularul de solicitare ofertă de preț ferestre și uși și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
Ofertele de preț se realizează GRATUIT și nu generează obligații contractuale!

PRO CONFORT WINDOWS

Suntem o companie dedicată fabricării de ferestre și uși PVC și de peste 20 de ani proiectăm, producem și instalăm elemente de tâmplărie din PVC sau Aluminiu.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uşi din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse.