casa pasiva

Cum aleg ferestrele pentru casele eficiente energetic?

Casele eficiente energetic denumite și Case pasive sunt clădirile, care utilizează foarte puțin până la deloc modalitățile convenționale de încălzire. Pentru încălzire, casele pasive utilizează energia solară, de exemplu, prin intermediul ferestrelor mari pe partea sudică. De regulă, se renunță total la ferestrele de pe partea nordică sau acestea sunt foarte mici, deoarece de pe acea parte nu există aport de energie solară. La casele eficiente energetic există diferite specificații cu privire la realizarea elementelor de fereastră și a ușilor. De ex. KfW consideră ca sunt necesare ferestre cu o valoare Uw de maxim 0,8 W/m²K, în timp ce Institul Passivhaus al Dr. Feist presupune cerințe suplimentare de la componentele individuale, care, de regulă, cresc valoarea elementelor. Din partea ift Rosenheim (Institut für Fenstertechnik), a fost emisă, de asemenea, o directivă cu privire la ferestrele caselor eficiente energetic, care aproape acoperă valoarea medie a ambelor cerințe descrise mai sus.

Certificat de casă pasivă conform Dr. Feist

Cel mai cunoscut expert în casele pasive este conducătorul Institutului Passivhaus, din Darmstadt, Dr. Wolfang Feist. Institutul Passivhaus PHI efectuează certificarea elementelor constructive, realizând acest lucru conform unor criterii deosebit de stricte: coeficientul de izolare termică al ferestrei nu trebuie să fie în total mai mare de Uw ≤ 0,80 W/m²K. Aceeași valoare de Uf ≤ 0,80 W/m²K trebuie să fie obținută și la toc. În plus, este luată în considerare și fereastra aflată în starea sa montată, valoarea permisă în acest caz este Uw montat ≤ 0,85 W/m².

Certificat de casă pasivă conform ift Rosenheim

Certificatul de casă pasivă conform ift (germ. Institut für Fenstertechnik - rom. Institutul pentru tehnica ferestrelor) din Rosenheim conferă pe lângă alte certificate de testare tehnică și un certificat de casă pasivă. Ș în acest caz, întreaga fereastră trebuie să indice un coeficient de izolare termică de Uw≤ 0,80 W/m²K, pentru toc este suficientă, însă, o valoare de Uf≤ 0,95 W/m²K.

Cerințe KfW

Programul național Kreditanstalt für Wiederaufbau finanțează construirea ferestrelor eficiente din punctul de vedere al energiei. În funcție de eficiența energetică a întregii clădiri se face diferențe între anumite clase de eficiență a casei, care sunt finanțate la nivele diferite. Clasa cea mai înaltă de eficiență a casei (KfW 40) se aplică doar pentru clădirile noi. În acest caz, fereastra trebuie să obțină în total o valoare U de 0,8 W/m²K.

Un rol important în obținerea unei case eficiente energetic îl reprezintă ferestrele și ușile termopan.

  • Alege ferestre și uși termopan eficiente energetic cu un coeficient de transfer termic între 1,12 – 0.80 W/m2K. 
  • Pune accent pe etanșeitate și eliminarea punților termice ce facilitează pierderile de căldură.
  • Optează pentru sisteme de feronerie și izolări cu garnituri pentru etanșarea ferestrelor și eliminarea punților dintre îmbinări.
  • Alege ferestre termopan PREMIUM care sunt dotate cu cel puțin 5 camere de aer la interior și au profile cu adâncime de peste 70 mm.
  • Optează pentru montarea unor pachete de geam termoizolant performant cu 3 foi care să conțină sticlă cu control solar, ce permite trecerea luminii naturale și menține căldura în spațiile interioare.

Ferestre termopan PREMIUM

realizate cu profile din PVC GEALAN, feronerie ROTO sau G-U și geam termopan cu trei foi de sticlă și grosimi de pâna la 52mm ideale pentru casele eficiente energetic

Ferestre termopanCONFORT 70+

Ferestre termopan
CONFORT 70+

Creat pentru a asigura un profil eficient din punct de vedere al costurilor.
Armatură din oţel zincat 1.5 mm
Sistem de etanşare cu 2 garnituri
Uw = până la 1.1 W/m2K
Ferestre termopanCONFORT 80+

Ferestre termopan
CONFORT 80+

Ferestre performante la prețuri competitive cu profilele GEALAN S9000
Armatură din oţel zincat 2 mm
Sistem de etanşare cu 3 garnituri
Uw = până la 0.89 W/m2K

Ferestre termopanCONFORT 100+

Ferestre termopan
CONFORT 100+

KUBUS este INOVAȚIA Gealan pentru construcția de ferestre moderne.
Armatură din oţel zincat 2 mm
Sistem de etanşare cu 3 garnituri
Uw = până la 0.76 W/m2K

Doriți mai multe informații despre
produsele și serviciile noaste?

Sunați la numărul (+4) 0720 777 609 și un reprezentant PRO CONFORT vă va oferi informațiile necesare sau completați formularul de solicitare ofertă de preț ferestre și uși și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
Ofertele de preț se realizează GRATUIT și nu generează obligații contractuale!

PRO CONFORT WINDOWS

Suntem o companie dedicată fabricării de ferestre și uși PVC și de peste 20 de ani proiectăm, producem și instalăm elemente de tâmplărie din PVC sau Aluminiu.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uşi din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse.