Câteva sfaturi simple care te vor ajuta să ai o casă mai răcoroasă în perioada caniculară

Câteva sfaturi simple care te vor ajuta să ai o casă mai răcoroasă în perioada caniculară

Sezonul cald aduce cu sine niveluri ridicate ale temperaturilor de afară și un disconfort termic pentru zonele cu climat temperat, precum țara noastră. În aceste condiții avem tendința să apelăm în mod regulat la aerul condiționat, atât la birou, cât și acasă.

Dar ce te faci atunci când ești o persoană sensibilă și te trezești răcit în mijlocul verii, datorită aerului condiționat? Să nu mai vorbim despre situația în care ai și copii mici, pe care trebuie să-i ferești de surprizele oferite de aerul condiționat, sau de factura la energie electrică care, în contextul actual de prețuri ridicate la energie, vine destul de ridicată datorită faptului că aerul conditionat este frecvent utilizat.
Iata căteva sfaturi utile și simplu de aplicat, care te vor ajuta să ai o casă mult mai răcoroasă pe tot parcursul verii, fără să fi nevoit să abuzezi de aerul condiționat.
Image

Izolează termic locuința

O termoizolare eficientă se realizează cu materiale specifice, ce au grosimi calculate în funcție de performanța materialului, climat și expunere. În țara noastră, cea mai des întâlnită soluție este placarea cu polistiren, dar există și alte opțiuni mai eficiente. Astfel, cu o investiție relativ mică în comparație cu consumul de energie și fără prea mult deranj, vei putea ține la distanță aerul fierbinte al verii și vei putea economisi o bună parte din banii pe care îi plăteai pe factura de energie electrică din cauza aerului condiționat.
Pentru a te putea bucura de o termoizolare eficientă, anveloparea pereților trebuie să fie însoțită de montarea unor ferestre eficiente termic, deoarece aproape 45% din energia termică se poate pierde la nivelul ferestrelor, atât vara, cât și în anotimpul rece.

Ferestrele și ușile termopan CONFORT contribuie substanțial la termoizolarea locuinței sau biroului dvs.
Image

Alege soluții de umbrire a ferestrelor

Este foarte important ca vara să nu lași lumina soarelui să pătrundă prea mult în locuință, deoarece aceasta va determina creșterea temperaturii în interiorul casei, deci și disconfort termic. Există la momentul actual o mulțime de soluții pentru umbrirea ferestrelor, deci ai de unde alege.

Noi îți recomandăm sistemele exterioare de umbrire, precum rulourile suprapuse sau aplicate, întrucât acestea tind să fie mult mai eficiente decât sistemele de umbrire interioare (precum jaluzele sau perdele). Sistemele de rulouri exterioare din aluminiu Pro Confort vă ajută să păstrați răcoarea cât mai mult în interiorul locuinței.
Image

Aerisește suficient pe parcursul nopții

Un confort termic ridicat pe timpul nopții este foarte important, ajutând la un somn odihnitor, relaxare și putere de concentrare pentru a doua zi. O variantă pentru răcorirea casei tale, este să aerisești foarte bine camerele pe parcursul nopții.

Dacă nu îți place să dormi cu geamul larg deschis, poți opta pentru o fereastră cu deschidere oscilobatantă și să beneficiezi și de sistemul de microventilație. Ferestrele CONFORT oscilobatante au în dotarea standard sistemul de microventilație.

Specialiștii recomandă ca în perioadele caniculare să ținem geamul deschis noaptea și închis ziua, pentru a crește confortul termic din locuință.

Controlează umiditatea aerului

Controlul umidității aerului este un alt factor care te va ajuta să ai o casă mai răcoroasă în timpul verilor caniculare. În zilele de călduroase, umiditatea aerului în locuință poate ajunge până la aproximativ 70-80%, fapt ce determină resimțirea unui disconfort termic crescut. O soluție foarte bună este folosirea unui dezumidificator, care în varianta cea mai simplă, poate extrage din aer aproximativ 20 L de apă pe zi.

Limitează activitățile casnice care generează căldură

Activitățile casnice pe care le efectuăm în timpul zilei generează un nivel semnificativ de căldură, la fel și electrocasnicele care sunt ăn folosință. Evită să folosești aragazul, cuptorul, cuptorul cu microunde sau dușul. De asemenea, este recomandat să scoți din priza toate electrocasnicele care nu îți sunt de folos, precum televizor, calculator, etc.

Doriți mai multe informații despre
produsele și serviciile noaste?

Sunați la numărul (+4) 0720 777 609 și un reprezentant PRO CONFORT vă va oferi informațiile necesare sau completați formularul de solicitare ofertă de preț ferestre și uși și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
Ofertele de preț se realizează GRATUIT și nu generează obligații contractuale!

PRO CONFORT WINDOWS

Suntem o companie dedicată fabricării de ferestre și uși PVC și de peste 20 de ani proiectăm, producem și instalăm elemente de tâmplărie din PVC sau Aluminiu.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uşi din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse.