Care sunt cele mai uzuale tipuri de deschidere pentru ferestrele termopan CONFORT

Care sunt cele mai uzuale tipuri de deschidere pentru ferestrele termopan CONFORT

Ca să te bucuri de toate facilitățile oferite de ferestre termopan CONFORT trebuie să ști care sunt tipurile de deschidere pe care poți să le utilizezi în funcție de camera unde vrei să le amplasezi și de cerințele specifice fiecărei activități casnice. Configurarea corectă a ferestrelor în funcție de amplasarea acestora va contribui semnificativ la confort și eficiență.

Iată care sunt tipurile de deschidere pentru ferestrele termopan CONFORT:
Ferestre fixe
Reprezintă cel mai simplu tip fereastră, care este montată în poziție fixă și nu poate fi manevrată. Are avantajul că pot avea dimensiuni mari și oferă un plus de iluminare naturală prin crearea unor spații vitrate generoase.

Pot fi conectate cu canate mobile cea ce duce la formarea de ansambluri tip panou ce pot avea dimensiuni ideale pentru fațade cu acces la grădină, balcon sau vitrine pentru spațiile comerciale.

Folosește acest tip de fereastră pentru spațiul de lângă scările interioare sau zone unde dorești să împiedici accesul în ambele sensuri față de camera respectivă. Gândește-te bine când alegi acest tip de fereastră, pentru că o vei putea curăța doar dinspre exterior.

Fiind vorba despre ferestre termopan fixe, o atenție deosebită trebuie acordată modului de aerisire al încăperii. Cu alte cuvinte, asigură-te ca ai elemente de tămplărie cu deschidere batantă prin care poți să aerisești încăperea respectivă sau iți oferă acces la panourile fixe pentru a fi curățate.
Image
Image
Ferestre cu deschidere batantă
Sunt ferestre din PVC cu geam termopan care se deschid normal, în plan orizontal. Acest tip de deschidere se numește deschidere batantă și se realizează cu ajutorul unor elemente de feronerie care asigură pivotarea lină și etanșarea componentelor ferestrei.  Se folosesc două sau trei balamale, în funcție de înălțimea canatului.

Se recomandă la uși de balcon, ferestre de baie, bucătării, unde este necesar să se asigure o aerisire rapidă și eficientă, plus o ventilație superioară, pentru evitarea formării de mucegaiuri, îndepărtarea aburului și a mirosurilor neplăcute.

Poți să întreții ușor aceste ferestre batante, fiindcă ai acces la interior pentru curățarea lor. Mobilitatea, versatilitatea și performanțele în utilizare le recomandă pentru o gamă largă de amenajări interioare și exterioare.
Ferestre cu deschidere verticală
În camera copiilor sau la un living spațios dotat cu luminatoare, sau la ferestrele de la garaj sau demisol optează pentru ferestre cu deschidere oscilantă în plan vertical față de tâmplăria ferestrei.

Astfel, canatul se depărtează câțiva centimetri față de partea superioară a tâmplăriei. Poți să aerisești camera în perioada rece și rece și ploioasă fără să-ți faci griji că apa va pătrunde în casă. Pentru curațarea tâmplăriei și a geamului trebuie să te asiguri că ai acces din exterior.

Totodată canatul oscilant nu permite pătrunderea dinspre exterior, iar la interior acționează ca o barieră, astfel că poți sta liniștit că cei mici se joacă în camera lor, fără grija că vor escalada fereastra, să iasă din casă.  Dacă ai o pisică sau un cățel, poți să-i lași singuri înăuntru cât ești la serviciu, pentru că nu există riscul să se strecoare prin fereastra întredeschisă și să ajungă în curte sau pe stradă.
Image
Image
Ferestre cu deschidere oscilo-batantă
O fereastră oscilo-batantă se deschide în două poziții: orizontală și verticală. Trebuie să echipezi fereastra cu feronerie de calitate, care să permită manevrarea combinată oscilantă – batantă și să reziste multă vreme la aceste manevre repetate.

Acționarea ferestrei oscilo-batante se face prin manevrarea mânerului în 3 poziții: când este orientat în jos fereastra este închisă, când este manevrat în sus este acționat modul oscilo sau microventilația care oferă diverse unghiuri de deschidere, în funcție de caracteristicile constructive ale ferestrei. Dacă mânerul este poziționat orizontal, poți deschide fereastra normal, batant.

Ferestrele oscilo-batante CONFORT au în dotarea standard sistemul de microventilație care îți permite să aerisești controlat o încăpere. Poți să pleci liniștit de acasă și să lași fereastra în poziția de microventilație. Deschiderea este de câțiva milimetrii în partea superioara, nu se observă din exterior, dar asigură nivelul optim de umiditate și o aerisire superioară, astfel încât nu vei mai avea probleme cu igrasie, mucegai, condens sau mirosuri urâte.
Ferestre și uși cu deschidere culisantă

Deschiderea culisantă se realizează prin glisarea canatului mobil pe un sistem special, în plan paralel cu canatul fix. Sistemul este indicat acolo unde nu este posibilă o deschidere normală sau acolo unde, din considerente estetice sau arhitecturare se dorește această deschidere. Ferestrele termopan culisante sunt folosite frecvent la bucătarie, zonele de delimimitare interioară etc. Ușile culisante pot avea dimensiuni mari cea ce le face ideale pentru zona de terase, grădini, balcoane, acolo unde se dorește spații generoase pentru trecere si vedere panoramică.

Image
Image
Ferestre cu deschidere oscilo-culisantă
Fereastra termopan oscilo-culisantă prezintă avantajul economiei de spaţiu pe care o căutaţi la o fereastră glisantă și oferă o etanşare termică și fonică net superioară. În plus, siguranţa în momentul manevrării este garantată. Cu un sistem de feronerie special, uşa oscilo-culisantă permite o mişcare comodă şi lină, deplasând uşor cerceveaua spre interior și culisând pe lângă canatul fix. În momentul închiderii, partea mobilă se deplasează din nou spre exterior, rămânând în poziţie închisă perfect aliniată cu partea fixă, diferit de sistemul glisant. Acest sistem permite închiderea cu maximă etanşeitate, rămânând perfect sigură prin punctele de închidere distribuite în jurul întregului perimetru al cercevelei.
Ferestre cu deschidere armonică

Mobilitatea a acestui model de uşă permite deschiderea totală. Are un mecanism de tip „acordeon” din foi mobile, fiind posibilă deschiderea totală a suprafeţei pe care o dorești. Deschiderea nu este limitată de părţi fixe sau de traverse. Există diverse posibilităţi de alegere a acestor foi pliabile. Este utilizată frecvent la salile de restaurant, închideri de terase, balcoane etc.

Image

Doriți mai multe informații despre
produsele și serviciile noaste?

Sunați la numărul (+4) 0720 777 609 și un reprezentant PRO CONFORT vă va oferi informațiile necesare sau completați formularul de solicitare ofertă de preț ferestre și uși și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
Ofertele de preț se realizează GRATUIT și nu generează obligații contractuale!

PRO CONFORT WINDOWS

Suntem o companie dedicată fabricării de ferestre și uși PVC și de peste 20 de ani proiectăm, producem și instalăm elemente de tâmplărie din PVC sau Aluminiu.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uşi din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse.