5 avantaje ale ferestrelor și ușilor panoramice

5 avantaje ale ferestrelor și ușilor panoramice

Tot mai frecvent, în opțiunile arhitecților se regăsesc elemente vitrate de mari dimensiuni ce asigură o vedere panoramică și conferă cladirii un aspect modern.
În afara detaliilor tehnice legate de acestea, în proiectarea casei visate, trebuie acordată o atenție și la forma sau culoarea cea mai potrivită. Ferestrele panoramice sunt deseori întâlnit la clădirile de birouri sau spațiile comerciale, însă poate fi încadrat cu succes și în cadrul unei locuințe rezidențiale. Ferestrele mari, cu deschidere batantă sau culisantă, au un farmec aparte și sunt perfecte dacă dorești o casă cu aspect contemporan, stilată și primitoare.
Fabrica de ferestre și uși PRO CONFORT realizează o gamă diversificată de ferestre panoramice cu deschidere normală sau uși de mari dimensiuni cu deschidere culisantă ce se încadrează perfect în clădirile cu arhitectură modernă.

Iată care sunt principalele avantaje ale acestora.
Image

Creează senzația unui spațiu mai mare, panoramic

Suprafețele vitrate de dimensiuni mari ajută și la crearea iluziei de spațialitate. Deoarece prin acestea pătrunde o cantitate mare de lumină , camerele va părea mult mai mari decât sunt în realitate. Așadar, acestea sunt o alegere potrivită pentru încăperile mai mici și nu numai. Chiar și o cameră spațioasă va arăta mult mai bine cu o fereastră pe toată înălțimea peretelui.

Ferestrele și ușile panoramice creează iluzia de spațiu extins, prin legătura pe care o formează cu exteriorul iar peisajul aflat în afara locuinței pare de fapt o completare a camerei.

Spații vitrate mari ce asigură pătrunderea luminii naturale

Expunerea la lumina naturală are numeroase beneficii asupra sănătății și stării de spirit. Razele soarelui sunt o sursă de vitamina D, care poate ajuta la o mai bună funcționare a creierului și a sistemului imunitar. De asemenea, cei care petrec mult timp la lumină observă și îmbunătățiri ale dispoziției.

Ferestrele panoramice, de dimensiuni mari, vor transforma interiorul locuinței. Ele vor crea senzația de confort și ospitalitate iar spțiile interioare vor fi mai luminoase și mai plăcute. De asemenea, te vor ajuta și să faci economie la curentul electric, deoarece nu vei avea nevoie să folosești surse de iluminat în timpul zilei, chiar și în zilele mai puțin însorite.
Image

Asigură o priveliște de remarcat

Ferestrele mari, cu dimensiuni generoase, devin centrul de interes al unei încăperi și asigură o priveliște asupra peisajului exterior. Sunt o alegere inspirată dacă locuința este situată mai aproape de natură, într-o zonă cu multă verdeață dar și daca este în altă zonă ce merită privită, cum ar fi pe malul mării. Chiar și o priveliște asupra orașului va asigura un peisaj unic.

Sunt perfecte eficientizarea termică a clădirii

Dacă dorești o casă eficientă din punct de vedere energetic sau pur și simplu vrei un consum mai mic, ferestrele panoramice sunt de un real ajutor. Realizate cu profile performante și geam termoizolant cu grosimi mari și trei foi de sticlă pot ajunge la un coeficient de transfer termic corespunzător unei case pasive.
Image

Asigură o aerisire mai bună

Aerisirea locuinței este esențială pentru sănătatea familiei tale, deoarece aerul închis poate conține numeroși alergeni care pot duce la apariția unor afecțiuni respiratorii și nu numai. O fereastră de dimensiuni mai mari va asigura o ventilație mai bună a încăperilor.
Image
Dacă ai hotărât că îți dorești să instalezi astfel de ferestre, trebuie să mai cunoști și alte aspecte legate de acestea.

Ferestrele mari nu asigură doar o priveliște de vis, ci permit și vizibilitatea ridicată din exterior către interiorul casei tale. Dacă acestea sunt plasate către stradă sau în alte zone mai circulate, intimitatea poate deveni o problemă, în special atunci când dorești să aprinzi lumina. Însă, poți monta draperii pe care să le folosești pe timp de seară sau sticlă colorată cu efect de oglindă.

Ferestrele reprezintă zonele sensibile ale casei în cazul unui jaf. Te poți asigura optând pentru ferestrele cu grad ridicat antiefracție, cu pachet de sticlă laminată și cu elemente de feronerie de siguranță. Geamul termoizolant realizat cu sticlă de siguranță laminată este recomandata a fi folosită la acest tip de ferestre sau uși dearece reduce riscul de accidentare în cazul spargerii accidentale a acestora. Fabrica de geam termoizolant PRO CONFORT realizează sisteme de vitrare performante.

În cazul în care geamurile panoramice se află la etajul superior, intervine riscul crescut de accidentare. Aceste situații se rezolvă prin instalarea de balustrade în dreptul geamului sau împărțire ferestrei, pe verticală, în două părți: una fixă și una mobilă, pentru ca suprafața deschisă să nu permită căderea.
Ferestrele și ușile panoramice sunt ideale dacă îți dorești o locuință modernă care să fie în același timp caldă și primitoare. Ele oferă numeroase avantaje atât din punct de vedere al designului, cât și al funcționalității.

 

Dacă dorești o fereastră care să-ți ofere o priveliște superbă și care să te ajute să ai facturi ceva mai mici pe timp de iarnă, ferestrele și ușile CONFORT sunt alegerea potrivită.

Doriți mai multe informații despre
produsele și serviciile noaste?

Sunați la numărul (+4) 0720 777 609 și un reprezentant PRO CONFORT vă va oferi informațiile necesare sau completați formularul de solicitare ofertă de preț ferestre și uși și vă vom contacta în cel mai scurt timp!
Ofertele de preț se realizează GRATUIT și nu generează obligații contractuale!

PRO CONFORT WINDOWS

Suntem o companie dedicată fabricării de ferestre și uși PVC și de peste 20 de ani proiectăm, producem și instalăm elemente de tâmplărie din PVC sau Aluminiu.

La noi puteți găsi o gamă completă de ferestre şi uşi din PVC cu geam termoizolant, uși rezidențiale, uși glisante, uși culisante cu ridicare (HST), uşi oscilo-culisante în forme şi tipo-dimesiuni diverse.